Werkwijze

Van moderne stadstuin tot een landelijke tuin; van daktuin tot kindvriendelijke tuin.
Jelmer Tuinen ontwerpt, legt aan en onderhoudt.
 
Een mooie tuin start met een sterk ontwerp... Heeft u al duidelijke plannen met uw tuin? Of zoekt u nog naar ideeën die uw tuin moeten omtoveren in een oase van rust?
 
Uw wensen
Voordat Jelmer Tuinen aan de slag gaat, verdiep ik mij eerst in uw beeld van een mooie tuin. Tijdens een eerste bespreking bepaal ik samen met u de te realiseren sfeer en bespreken we uitgebreid alle mogelijke wensen. Ook meet ik alle relevante zaken op in uw tuin en bekijk ik de architectuur van uw woning en haar situering, want de stijl en sfeer van het huis en de omgeving vormen samen met uw wensen de uitgangspunten van uw tuinontwerp.

Ontwerpfase
Aan de hand van uw wensen en mijn kennis ontwerp ik een tuinplan dat bestaat uit een schetsontwerp en een toelichting. Uiteraard kunnen in het tuinplan nog aanpassingen worden gedaan. Het ontwerpen van een tuin is nu eenmaal een creatief proces van afwegen en afstemmen. Van kijken en combineren.

Daarna volgt een uitwerking van de schets tot een gedetailleerd fullcolour tuinontwerp en/of beplantingsplan, samen vormen ze de grondslag voor de uiteindelijke aanleg van de tuin.
In een beplantingsplan geef ik de locatie van de plantvakken aan, de plantsoorten, de aantallen en de gewenste afmetingen van de planten bij aanschaf.
 
Aanlegfase
Na het definitieve tuinontwerp kan de aanleg van de tuin starten. Uiteraard kunt u er voor kiezen zelf de aanleg uit te voeren eventueel met onze deskundige begeleiding. Ook is het mogelijk dat wij een vrijblijvende offerte voor de tuinaanleg maken.
 
Onderhoud
Een tuin leeft en heeft in ieder seizoen een ander karakter. Niets is zo 'bewegelijk' als een tuin. Regelmatig onderhoud voorkomt verwildering van de tuin. Zelfs wanneer u van een zo natuurlijk mogelijke tuin houdt, moet er zo nu en dan onderhoud worden gedaan.
 
Jelmer Tuinen stelt een onderhoudsplan op. Zo weet u hoe u uw tuin in conditie houdt, maar ik kan ook zelf het periodieke onderhoud van uw tuin verzorgen. Op contract of op afroep, bijvoorbeeld voor een voor- of najaarsbeurt.
 
Offerte
Op basis van het definitieve tuinplan of een andere vraag omtrent tuininrichting of onderhoud, maakt Jelmer Tuinen een vrijblijvende offerte. De offertes bevatten een inzichtelijke werkomschrijving, met specificatie van alle te verwerken materialen en hoeveelheden. 
dijk tuin


vrije tuin


sierstraatwerk
       
Jelmer Rypkema tel. 06-52176231